Szivargasvizsgálat

Hűtő, légkondicionáló, hőszivattyú, jármű hűtés és egyéb hűtéstechnikai berendezések:

Kapcsolódó anyagok

Szivárgás ellenőrzés minimális gyakorisága

F-gáz kategória!

Töltet
>=300 kg
>=30 kg
>=3kg és >=6kg és hermetikusan zárt
Megfelelően működő, alkalmas szivárgásészlelő rendszer használata nélkül
3 havonta
6 havonta
12 havonta
Megfelelően működő, alkalmas szivárgásészlelő rendszer használatával
6 havonta
12 havonta
12 havonta

Szabványos szivárgás-vizsgálatot kell végrehajtani minden 3kg, vagy afeletti hűtőközeg töltettel üzemelő klímaberendezésen a töltet fajtájától és mennyiségétől függő gyakorisággal (ezen szabványos szivárgásvizsgálat alapvetően eltér az eddig jellemzően alkalmazott nyomás-, vákuum-, buborékpróba) eljárásoktól, ezekhez képest komolyabb szakmai és technikai felkészülést igényel, amelyhez szükséges ismereteket az erre jogosító- narancssárga kártya- tanfolyamon lehet megszerezni.) Bármilyen, nem természetes hűtőközeggel üzemelő hűtő-, klíma- és hőszivattyús berendezéseken csak arra feljogosított személyzet és minősített vállalkozás végezhet szivárgásvizsgálatot, illetve bármilyen tevékenységet, ami a hűtőközeg környezetbe jutását okozhatja. A berendezés tulajdonosának, üzemeltetőjének felelőssége és kötelessége a fentiek betartása, betartatása, ellenőrzése és teljes körű dokumentálása (gépkönyvben, eseménynaplóban, szivárgásvizsgálati jegyzőkönyvekben), valamint ezen dokumentumok és a szervízcélokra felhasznált hűtőközegek fajtánkénti mennyiségének hatóságoknak- kérésére- történő bemutatása. Az SG-THERM Kft. és alkalmazottai rendelkeznek a jogszabályi kötelezettség szerinti jogosultságokkal és végzettségekkel (arcképes zöldkártya igazolvány, narancssárga kártya, illetve cégminősítés).

Árajánlat

Szivárgáskeresésre vonatkozó megkeresésükkel az info@klimamiskolc.hu e-mail címen vagy a 30/324-6625-ös telefonszámon léphet kapcsolatba velünk. árajánlatadás után gyors, rugalmas munkavégzést biztosítunk.

Bírságok összege:

A bírság összege a 2000- 5000 Ft/kg, de legalább nyolcvanezer forint. Ismételt tiltott felhasználás, tevékenység vagy forgalomba hozatal esetén a bírság összege a felhasznált anyagmennyiség és a fenti fajlagos értékek szorzatának a tízszerese. A szivárgásészlelő rendszerek beszerelésére vonatkozó rendelkezések megszegése esetén 200.000 forint, a nyilvántartás vezetésére vonatkozó előírások megszegése esetén 100.000 forint. Jelentéstételi kötelezettségről szóló rendelkezések megszegése esetén 100.000 forint. A címkézésről szóló rendelkezések megszegése esetén berendezéseket és tartályonként 50.000 forint. A felhasználás ellenőrzéséről szóló rendelkezések megszegése esetén a felhasznált fluortartalmú üvegházhatás gáz tömegének minden kilogrammja után 2000 forint, de legalább 100.000 forint.

HETI AKCIÓ
Akciós klíma
CSAK
214.630 Ft

Akciós klíma
CSAK
214.630 Ft

Akciós klíma
CSAK
214.630 Ft
Megosztás a Facebook-on