Szivargasvizsgálat

Hűtő, légkondicionáló, hőszivattyú, jármű hűtés és egyéb hűtéstechnikai berendezések:

Kapcsolódó anyagok

Szivárgás ellenőrzés minimális gyakorisága

F-gáz kategória!

Töltet
>=300 kg
>=30 kg
>=3kg és >=6kg és hermetikusan zárt
Megfelelően működő, alkalmas szivárgásészlelő rendszer használata nélkül
3 havonta
6 havonta
12 havonta
Megfelelően működő, alkalmas szivárgásészlelő rendszer használatával
6 havonta
12 havonta
12 havonta

Szabványos szivárgás-vizsgálatot kell végrehajtani minden 3kg, vagy afeletti hűtőközeg töltettel üzemelő klímaberendezésen a töltet fajtájától és mennyiségétől függő gyakorisággal (ezen szabványos szivárgásvizsgálat alapvetően eltér az eddig jellemzően alkalmazott nyomás-, vákuum-, buborékpróba) eljárásoktól, ezekhez képest komolyabb szakmai és technikai felkészülést igényel, amelyhez szükséges ismereteket az erre jogosító- narancssárga kártya- tanfolyamon lehet megszerezni.) Bármilyen, nem természetes hűtőközeggel üzemelő hűtő-, klíma- és hőszivattyús berendezéseken csak arra feljogosított személyzet és minősített vállalkozás végezhet szivárgásvizsgálatot, illetve bármilyen tevékenységet, ami a hűtőközeg környezetbe jutását okozhatja. A berendezés tulajdonosának, üzemeltetőjének felelőssége és kötelessége a fentiek betartása, betartatása, ellenőrzése és teljes körű dokumentálása (gépkönyvben, eseménynaplóban, szivárgásvizsgálati jegyzőkönyvekben), valamint ezen dokumentumok és a szervízcélokra felhasznált hűtőközegek fajtánkénti mennyiségének hatóságoknak- kérésére- történő bemutatása. Az SG-THERM Kft. és alkalmazottai rendelkeznek a jogszabályi kötelezettség szerinti jogosultságokkal és végzettségekkel (arcképes zöldkártya igazolvány, narancssárga kártya, illetve cégminősítés).

Árajánlat

Szivárgáskeresésre vonatkozó megkeresésükkel az info@klimamiskolc.hu e-mail címen vagy a 30/324-6625-ös telefonszámon léphet kapcsolatba velünk. árajánlatadás után gyors, rugalmas munkavégzést biztosítunk.

Bírságok összege:

A bírság összege a 2000- 5000 Ft/kg, de legalább nyolcvanezer forint. Ismételt tiltott felhasználás, tevékenység vagy forgalomba hozatal esetén a bírság összege a felhasznált anyagmennyiség és a fenti fajlagos értékek szorzatának a tízszerese. A szivárgásészlelő rendszerek beszerelésére vonatkozó rendelkezések megszegése esetén 200.000 forint, a nyilvántartás vezetésére vonatkozó előírások megszegése esetén 100.000 forint. Jelentéstételi kötelezettségről szóló rendelkezések megszegése esetén 100.000 forint. A címkézésről szóló rendelkezések megszegése esetén berendezéseket és tartályonként 50.000 forint. A felhasználás ellenőrzéséről szóló rendelkezések megszegése esetén a felhasznált fluortartalmú üvegházhatás gáz tömegének minden kilogrammja után 2000 forint, de legalább 100.000 forint.30-324-6625


HETI AKCIÓ
Akciós klíma
CSAK
214.630 Ft

Akciós klíma
CSAK
214.630 Ft

Akciós klíma
CSAK
214.630 Ft
Megosztás a Facebook-on