Samsung DVM klímarendszer

DVM technológia (változó tömegáramú moduláris rendszer)

A DVM (Digitális Változtatható Multi) jelenti az Ön számára a legjobb technológiai megoldást!

Samsung Dvm klíma Samsung Dvm klíma

A DVM (Digital Variable Multi Digitális Változtatható Multi) légkondicionálási rendszert egy változtatható teljesítményű kompresszor működteti, és több párologtató (beltéri egység) foglalja magába. Ez a nagy hatékonyságú légkondícionálás következő generációs moduláris rendszerének tekinthető. Kétségtelen, hogy megváltoztatta a magasépítésű épületek hűtésének arculatát. A különböző alkalmazások széles körét biztosítja irodai, szállodai és iskolai környezetbe. Könnyű telepíthetőségével és egyszerű vezérlőrendszerével a DVM meg is haladja a légkondicionálás piaci igényeit.


Los Angeles városának víz- és energiaügyi hivatala nemrégiben tesztelt egy, a Samsung Ltd. által létrehozott új terméket. A Copeland kompresszorgyárral közösen fejlesztett ki a Samsung egy többzónás, változtatható hűtőközeg-áramos (VRF ?variable refrigerant flow) légkondicionálási rendszert, amely rendkívül energiatakarékos, könynyen telepíthető és egyszerűen üzemeltethető. Felhasználja a "mini-split" technológiát, ami egyszerűen fogalmazva egy hidegebb, lassabban mozgó légáramot alkalmaz, s ez jelentős mennyiségű nedvességet választ ki a levegőből.

A beltéri egységek abban a helyiségben találhatók, amelyet hűtenek, így kiküszöbölhetők a drága csővezetékek és a velük járó levegőszivárgások. A Samsung DVM (Digitális Változtatható Multi) egy kültéri egységgel rendelkezik, ami teljesítménytől függően akár 16 beltéri egységet is elláthat. A számtalan stílusú, csendes beltéri egység elektronikus tágulási szelepet (EEV) alkalmaz az egyes helyiségek környezetének szabályozásához.

Samsung Dvm klíma
A DVM szívét az új digitális scroll adja. A kompresszor 10% és 100% közötti teljesítményt képes leadni. Az inverter hajtású kompresszorokat alkalmazó VRF versenytársaktól eltérően a digitális scroll egyszerű szolenoid szelepet használ, amivel a scroll rögzített lemeze megemelkedik, és tehermentesít. A szelep (impulzusszélesség modulációs szelep) révén érhető el a kívánt teljesítmény. Az egyszerű kivitel minimálisra szorítja a költségeket, és egyszerűvé teszi a diagnosztikát.

A Digitális Scroll kompresszor

Samsung Dvm Digital kompressor

A kompresszor gazdaságossága folyamatos költségmegtakarítást eredményez.
A széles tartományban vezérelhető teljesítmény révén a szoba hőmérséklete és páratartalma a vevő kényelmének megfelelően, igen pontosan szabályozható. A teljes rendszer igen megbízható: az elektronika egyszerű, az olajkeringtetés jól teljesít a működés során.

A PWM automatikusan szabályozza a hűtési rendszert

A PWM szelep olyan szolenoid szelep, ami a fix scrollra ható nyomást modulálja, ezáltal befolyásolja a kompresszor terhelését/terheletlenségét a fix scroll felső része és a szívócső között. A PWM ki/be jelet kapva szabályozza a terhelt/nem terhelt állapotot. Ha a PWM szelep be van kapcsolva, a fix scrollt rányomja a forgó scrollra (terhelés). A PWM szelep kikapcsolásával a fix scroll elválik a forgó scrolltól (terheletlen állapot). A folyamat ismétlődésével automatikusan vezérelhető a kültéri egység a működő beltéri egységek száma és súlyozása szerint.

EEV (Elektronikus tágulási szelep): Optimalizált hűtőközeg-szabályozás

Az EEV osztja el az optimalizált hűtőközeget a beltéri egységek között a Digitális Scroll kompresszor terhelést/terheletlenséget szabályozó funkciója révén termelt lehető legkevesebb energiával.A beltéri egységek nemcsak a párologtató bemenete és kimenete közötti hőmérsékletkülönbséget érzékelik, hanem a túlmelegedést és a szobahőmérsékleti profilokat is, így meghatározzák az EEV lépésekhez közvetlenül kapcsolódó hűtőközeg-áramlás ütemét is.

Nagyobb fűtőteljesítmény

Garantált megbízhatóság akár -20°C-os külső hőmérséklet mellett is.
A hőteljesítmény 90% feletti kell, hogy legyen, -10°C-os külső hőmérséklet mellett is.

Magas C.O.P. alacsony külső hőmérséklet mellett.

A fűtési teljesítmény 8-16%-kal magasabb más rendszerekhez viszonyítva.
80% és 90% közötti teljesítménytartományban (több beltéri egység mellett) jobb a fűtőteljesítménye.

Költségmegtakarítás

A hűtő-/fűtőteljesítményt automatikusan állítja a változtatható kompresszor, így csökken a teljesítményfelvétel és az üzemeltetési költség.

Hosszú csövek a könnyű telepítéshez és beépítéshez

Optimális a nagy kereskedelmi építkezések és felújítások során való beépítéskor.
A hűtőközeges cső hossza a kültéri és a beltéri egység között lakár 120m
A beltéri és kültéri egység közötti magasságkülönbség maximum 50 m.
A számított érték a beltéri egységnél magasabbra telepített kültéri egység esetén értendő. Ha a kültéri egység a beltéri egység alatt helyezkedik el, a szintkülönbség nem haladhatja meg a 40 métert.
A kültéri és beltéri egységek ekvivalens csőhossza 125 (28 kW esetén).
Az első refnet csatlakozás és a beltéri egység közötti távolság 30 méter

Magas csőemelkedési megbízhatóság

Magas, több emeletes épületekben való felhasználáskor biztosítani kell a 100-150 méter hosszú csöveket és a 40-50 méter magas csőemelkedési megbízhatóságot.

Antibakteriális alkotóelemek

A Samsung DVM légkondícionálók meggátolják a gombák és a baktériumok elterjedését. Az alapvető alkotóelemeket antibakteriális vegyülettel kezeljük, hogy a káros baktériumok ne szaporodhassanak el a légkondicionálóban még akkor sem, ha a készülék használaton kívül van.

Szisztematikus levegőtisztító rendszer

Az előszűrő az egység legkülső szűrője, egyedi antibakteriális hatóanyagokkal van bevonva, hogy megkösse a levegő olyan részecskéit, mint például a por.
A sima légszűrő megköti a kisebb részecskéket, pl. a mikroorganizmusokat, amelyek esetleg átjutottak az előszűrőn.
A szagtalanító szűrő tovább tisztítja és illatosítja a levegőt, mielőtt az bejutna a hőcserélőbe.

Frisslevegő csatlakozás

A berendezés oldalán frisslevegő csatlakozás található. A frisslevegő ellátásról önálló ventilátor gondoskodik, mely a beltéri egységgel egy időben üzemel javítva a helyiség komfort érzetét.

Samsung Dvm friss levegő

Antibakteriális vegyülettel bevont alkotóelemek

A Samsung klímaberendezések alkotóelemei, még a hőcserélő is, egyedi antibakteriális vegyülettel vannak bevonva, hogy meggátolják a gombák és a baktériumok elterjedését az egységen belül. Így az tiszta marad, nem alakulnak ki szagok, és meghosszabbodik az élettartama. Lélegezzen könnyen, és élvezze az antibakteriális alkotóelemekkel kezelt Samsung légkondicionálók nyújtotta hűvös, frissítő levegőt.

Katalógus:

Samsung Dvm klíma kkatalógus
HETI AKCIÓ
Akciós klíma
CSAK
214.630 Ft

Akciós klíma
CSAK
214.630 Ft

Akciós klíma
CSAK
214.630 Ft
Megosztás a Facebook-on