Daikin VRV III

1000 méteres csövezési hossz, 64 darab csatlakoztatható beltéri egység és 90 méteres szintkülönbség - a harmadik generáció új dimenziókat vezet be a VRV rendszerek tervezésében.

Csendes, csendesebb, VRV III: mindegyik kültéri egység alaptulajdonsága a kétfokozatú éjszakai üzemmód, amely jelentõsen csökkenti a zajszintet - amikor fontos, hogy csend legyen.

Automatikus Szivárgás Ellenõrzés

A légkondicionálók piaca szüntelenül változik. Ami tegnap még csúcstechnikának számított, mára már túlhaladott. A Daikin a leghaladóbb légkondicionálási technológiák elsõ számú szakértõjeként ismét válaszolt a globális piac egyre növekvõ igényeire. Ezzel párhuzamosan jelentõsen javította a már eddig is sikeres VRV technológia egyedi paramétereit is. Legyen bár szó jobb teljesítmény tényezõkrõl, kompaktabb egységekrõl, hosszabb csövezésrõl, alacsonyabb hûtõfolyadék-terhelésrõl, teljesítménynövelésrõl, újfajta hûtõközegekrõl, finomabb teljesítménylépcsõkrõl, szélesebb hõmérsékleti tartományokról, vagy akár az olyan "puha" tényezõk-rõl, mint az üzemeltetés kényelme, a termék kialakítása vagy a csomagolás - a Daikin nem ismer lehetetlent: minden egyes szemponthoz innovatív módon (és természetesen nagy sikerrel) közelít.

Hûtés és fûtés

A hagyományos fûtési rendszer immár a múlté!

A lehetõ legegyszerûbb telepítés

Akár 64 beltéri egység kapcsolódhat egyazon kültéri egységre

(Szinte láthatatlan) légkondicionáló technológia

A belsõépítészek álma

Könnyed légkondicionálás

Egyszerû programozás és használat

Rugalmasság mindenek felett

A rendszer bármikor, bármilyen igény szerint bõvíthetõ!

Minden egyetlen pillantással

Helyi központi felügyelet vagy távoli felügyelet

Alacsony üzemeltetési költségek

Minimálisra csökkentett költségek

"Suttogó légkondicionálás"

Alig látszik - még kevésbé hallani!

Illeszkedõ vezérlés

A folyamatosan változtatható illeszkedés csökkenti az energiaigényt és az üzemeltetési költségeket!

Könnyû indítás és karbantartás

Rövidebb indítási idõ az új, automatikus szivárgásellenõrzésnek köszönhetõen

Környezetbarát

Igazolt ISO 9001 és ISO 14001, RoHS minõsítés

Nem létezik kényelmesebb berendezés

A légkondicionálás az Ön egyedi igényeihez igazodik

Daikin VRV III
Több teljesítmény nagyobb felületeken
Daikin VRV III - Az erõ szinonimája

A Daikin VRV III igazán széles teljesítmény-tartományt fed le, ugyanis hûtõ üzemmódban 14-150 kW-ig, fûtõ üzemmódban pedig 170 kW-ig kínál megoldást. Nem a helyszínt kell a berendezéshez igazítani - épp ellenkezõleg, a rendszer a messzemenõkig igazodik a speciális igényekhez teljesítmény, illetve felület terén. Az 5 kW-os teljesítmény lépcsõk miatt a rendszer bármilyen szükséglethez képes alkalmazkodni. A berendezések elhelyezhetõsége legalább olyan változatos, mint a teljesítmény. A 175 méteres csövezésnek köszönhetõen még a legbonyolultabb épületben is telepíthetõ légkondicionálás.

A Daikin VRV rendszereknél egyszerû és könnyû a csõvezeték kiválasztása. Maximális csõhossz 175m, a kültéri és beltéri egységek közötti szintkülönbség maximum 90m, a beltéri egységek közötti szintkülönbség maximum 15m, és az egyírányú össz-csövezési hossz akár 1000m is lehet!

*Leghosszabb csövezési hossz mínusz a legrövidebb csövezési hossz <40 m hihetetlen növekedést jelent a csövezési hosszakban és rugalmasságban.

Daikin VRV III - nincsenek határok!

Elõször: A Daikin VRV tud hûteni. Másodszor: A Daikin VRV tud hûteni vagy fûteni (hõszivattyús módon). Harmadszor: A Daikin VRV egy rendszeren belül egyidejûleg képes hûteni és fûteni hõvisszanyerõjén keresztül. Nagyon jól hangzik és igaz is! Több mint 180.000 ilyen rendszer üzemel Európában. Álommegoldás, melyet egy klímaberendezéseket gyártó cég a tervezõk, kivitelezõk és beruházók megelégedésére szállíthat.

Inverter vezérlés
a légkondicionáló rendszerek rendkívül hatékony lelke

Mióta a Daikin 1989-ben bevezette az elsõ inverter vezérelt "változtatható hûtõközeg mennyiségû" (variable refrigerant volume - VRV) légkondicionáló technológiát, az "inverter vezérlés" általános elismertségre tett szert, mert a változtatható tömegáramú rendszerek rendkívül hatékony "lelke" az energiatakarékosság mellett további üzemeltetési elõnyöket kínál.

Az inverter vezérelt VRV rendszerek teljesítményét már a kompresszor leállását megelõzõen, 0,8 LE (2,5 kW) szinten szabályozni lehet. Ez a fajta szabályozás azért megfelelõ, mert a 0,8 LE-nél kisebb teljesítményigény nem éri meg az eléréséhez szükséges üzemeltetési költségeket. A szabályozás nagyobb VRV rendszerek esetében körülbelül 11 százalékos minimális üzemeltetési teljesítménynek felel meg, és más gyártók ritkán büszkélkedhetnek hasonlóval. Az inverteres vezérléshez szükséges elektronikai és kapcsolási technológiát az Európai Unió Elektromágneses Kompatibilitás Direktívájával (89/336/EEC) összhangban fejlesztették ki. A CE jelzést csak az ennek megfelelõ termékek tüntethetik fel.


Az új Daikin VRV III légkondicionáló berendezés hatékonysága (COP - teljesítmény tényezõ) névleges körülmények között hûtõ üzemmódban 3,98, fûtõ üzemmódban pedig 4,09. Az áramfelvételmegtakarítás mértéke (teljesítmény felvétel és a hûtõ/fûtõ üzemmód aránya) szintén ehhez méltó. Ezen túlmenõen normál európai üzemeltetési feltételek mellett akár 5,9 COP arány érhetõ el 50%- os részterhelés mellett. Az említett értékek a leghaladóbb inverteres technológia és a DC-inverteres motor ötvözésének köszönhetõk.

VRV III - gazdaságos megoldás a legmagasabb fokú kényelemre

A beépítéshez szükséges hely drámai csökkenése

A VRV III esetében drámaian lecsökken a beépítéshez szükséges hely mérete. A 18 lóerõs kültéri egység egyetlen kültéri burkolatban kap helyet, így 50 százalékkal kisebb a helyigénye.

Nagyobb rugalmasság a telepítés során

A kis átmérõjû hûtõcsövezésnek köszönhetõen a VRV telepítése rendkívül gyors és egyszerû. Emeletenként telepíthetõ (nagyfokú rugalmasság többszintû épületek, többfázisú projektek esetében is).

Négy választási lehetõség a csövezés összekötésére

A VRV II család esetében a csövezés nemcsak a kültéri készülék elejébõl, hanem a bal, illetve jobb oldalából, valamint az aljából is kiléphet, így semmi sem korlátozza a telepítést.

Optimális R-410A kialakítás

A VRV III a világ elsõ R-410A-val mûködõ változtatható hûtõközeg-mennyiségû berendezése, amely ékesen bizonyítja, hogy a Daikin Europe fénysebességgel száguld a kereskedelmi célú légkondicionálók piacán. Csak hûtõ, hõszivattyús és hõvisszanyerõs változatban kapható.

Alacsony üzemeltetési költségek
A VRV III rendszerek üzemeltetése nagyon gazdaságos, hiszen minden egyes légkondicionált zóna egyedileg szabályozható. Csak azokban a helyiségekben folyik hûtés vagy fûtés, ahol erre szükség van.

A VRV egységek rendkívül hatékonyak. A legáltalánosabb használat mellett 5,9-es teljesítménytényezõre képesek. A COP, azaz a teljesítménytényezõ a leadott hûtõ- vagy fûtõenergia és a teljesítmény felvétel arányát mutatja.

HETI AKCIÓ
Akciós klíma
CSAK
214.630 Ft

Akciós klíma
CSAK
214.630 Ft

Akciós klíma
CSAK
214.630 Ft
Megosztás a Facebook-on