Klíma karbantartás

A Klíma karbantartásról általában

Sokan hajlamosak arra, hogy a klímaberendezés megvásárlása és felszereltetése után elfeledkezzenek arról, hogy bizony ahhoz, hogy a berendezés kifogástalanul működjön, bizonyos kisebb karbantartásokat folyamatosan el kell végezni!

Miért szükséges? - A szezon alatti működtetés során a klímaberendezés, sok a levegőben megtalálható szennyeződést szív magába. Beltéri egységben különböző szűrők találhatok meg, melyek feladata pontosan ezen szennyeződések kiszűrése. a kültéri egységben viszont nem található szűrő, ezért a sűrű lamellázatú hőcserélő-felületen tapad meg beszívott szennyeződés nagy része!

A garanciális időszakban évente két alkalommal feltétlenül sort kell keríteni a karbantartásra. Erre alkalmas időpont tavasz és őszi időszakok. Az alap karbantartás magában foglalja a kültéri hőcserélőjének sűrített levegős tisztítását a beltéri egység portalanítását, fertőtlenítését, a szűrők tisztítását, a rendszer tömörségi vizsgálatát és gáznyomás ellenőrzését, a villamos csatlakozások ellenőrzését.

A légkondicionáló karbantartás menete

A beltéri egység karbantartása során kitakarítjuk a benne található szűrőket, továbbá a sűrű lamellázatú hőcserélő felületéről speciális vegyszeres tisztítással eltávolítjuk a szűrőn átjutott szennyeződéseket is. Ez két okból fontos: egyrészről a hőátadás, másrészről a egészségügyi szempontból fontos a szennyeződés eltávolítása. a karbantartás elmaradása estén a hőcserélőn megtelepeded szennyeződés rontja a hőcserét, és melegágya a különböző baktérium telepek kialakulásának. Használat esetén a poros, párás környezetben kialakuló gombatelepek a helyiség levegőjébe jutva veszélyesek lehetnek az emberi szervezetre, kellemetlen szagot terjesztenek.! A kültéri egység nagyon nagy mennyiségű levegőt szív át a hőcserélőjén. Így egy szezon alatt nagy mennyiségű por rakodik le rajta, amit a karbantartás során nagy nyomású mosóberendezéssel eltávolítunk róla. az elszennyeződött hőcserélő gátolja a hő leadást, ezzel rontja a berendezés hatásfokát. Így többlet költség merül fel a működtetés során, mert a berendezés túlmelegszik. Huzamosabb időn keresztül karbantartás nélkül üzemeltetett berendezés akár végleg tönkre is mehet.!

A rendszeres klíma karbantartás a készülék élettartamát öt-tíz évvel meghosszabbíthatja. Évente kétszer ajánlott a klímakarbantartás elvégezni.

A Klíma karbantartás hiánya

Por lerakódás, ami por allergiát, poratka allergiát, szilikózis tüneteit okozza. Köhögések, fulladozás.

A ventillátor, levegőbe juttatja, a csepvíztálcába elszaporodott gombás nedvességet, aeroszol formában, és benne lévő baktériumok kezdeti stádiumban megfázást, továbbaikban lázat is okozhat.

Esetlegesen egy személy nyenge immunrendszere, és a magas baktérium szám esetén gyengébb, később komolyabb tüdőgyulladást okozhat.
Nagy végső stádiumban akár végzetes is lehet a légionella betegség.

A kültéri egységen szinte egybefüggő por háló lerakódás amin a levegő nem tud áthatolni, igy a berendezés gyorsabb kopása. Mert a szennyeződés lerakódás meggátolja a friss szellőzést, a hőcserét, a hűtőközeg (gáz) visszahűtését, így kénytelen a kompresszor nagyobb nyomáson üzemelni, így jobban terhelődik a villamosmotor ami hajtja, és jobban terhelődik a kompresszor mechanikai elemi.

A Klíma karbantartás áraink az általunk telepített gépekre:

Alapdíj kiszállással 9000 Ft
Ezt meghaladó munkák esetén, pl:
-napon tönkrement szigetelés javítása,
-szerkezeti beavatkozások, hűtőközeg pótlás, alkatrész csere
-Különleges helyen elhelyezett kültéri egység
egyedi árajánlat alapján


Klímakarbantarási áraink nettó összegben értendőek, az Áfát nem tartalmazzák! Több berendezés karbantartására kérje egyedi ajánlatunkat ITT!30-324-6625


HETI AKCIÓ
Akciós klíma
CSAK
214.630 Ft

Akciós klíma
CSAK
214.630 Ft

Akciós klíma
CSAK
214.630 Ft
Megosztás a Facebook-on