Klíma karbantartás

A Klíma karbantartásról általában

Sokan hajlamosak arra, hogy a klímaberendezés megvásárlása és felszereltetése után elfeledkezzenek arról, hogy bizony ahhoz, hogy a berendezés kifogástalanul működjön, bizonyos kisebb karbantartásokat folyamatosan el kell végezni!

Miért szükséges? - A szezon alatti működtetés során a klímaberendezés, sok a levegőben megtalálható szennyeződést szív magába. Beltéri egységben különböző szűrők találhatok meg, melyek feladata pontosan ezen szennyeződések kiszűrése. a kültéri egységben viszont nem található szűrő, ezért a sűrű lamellázatú hőcserélő-felületen tapad meg beszívott szennyeződés nagy része!

A garanciális időszakban évente két alkalommal feltétlenül sort kell keríteni a karbantartásra. Erre alkalmas időpont tavasz és őszi időszakok. Az alap karbantartás magában foglalja a kültéri hőcserélőjének sűrített levegős tisztítását a beltéri egység portalanítását, fertőtlenítését, a szűrők tisztítását, a rendszer tömörségi vizsgálatát és gáznyomás ellenőrzését, a villamos csatlakozások ellenőrzését.

A légkondicionáló karbantartás menete

A beltéri egység karbantartása során kitakarítjuk a benne található szűrőket, továbbá a sűrű lamellázatú hőcserélő felületéről speciális vegyszeres tisztítással eltávolítjuk a szűrőn átjutott szennyeződéseket is. Ez két okból fontos: egyrészről a hőátadás, másrészről a egészségügyi szempontból fontos a szennyeződés eltávolítása. a karbantartás elmaradása estén a hőcserélőn megtelepeded szennyeződés rontja a hőcserét, és melegágya a különböző baktérium telepek kialakulásának. Használat esetén a poros, párás környezetben kialakuló gombatelepek a helyiség levegőjébe jutva veszélyesek lehetnek az emberi szervezetre, kellemetlen szagot terjesztenek.! A kültéri egység nagyon nagy mennyiségű levegőt szív át a hőcserélőjén. Így egy szezon alatt nagy mennyiségű por rakodik le rajta, amit a karbantartás során nagy nyomású mosóberendezéssel eltávolítunk róla. az elszennyeződött hőcserélő gátolja a hő leadást, ezzel rontja a berendezés hatásfokát. Így többlet költség merül fel a működtetés során, mert a berendezés túlmelegszik. Huzamosabb időn keresztül karbantartás nélkül üzemeltetett berendezés akár végleg tönkre is mehet.!

A rendszeres klíma karbantartás a készülék élettartamát öt-tíz évvel meghosszabbíthatja. Évente kétszer ajánlott a klímakarbantartás elvégezni.

A Klíma karbantartás hiánya

Por lerakódás, ami por allergiát, poratka allergiát, szilikózis tüneteit okozza. Köhögések, fulladozás.

A ventillátor, levegőbe juttatja, a csepvíztálcába elszaporodott gombás nedvességet, aeroszol formában, és benne lévő baktériumok kezdeti stádiumban megfázást, továbbaikban lázat is okozhat.

Esetlegesen egy személy nyenge immunrendszere, és a magas baktérium szám esetén gyengébb, később komolyabb tüdőgyulladást okozhat.
Nagy végső stádiumban akár végzetes is lehet a légionella betegség.

A kültéri egységen szinte egybefüggő por háló lerakódás amin a levegő nem tud áthatolni, igy a berendezés gyorsabb kopása. Mert a szennyeződés lerakódás meggátolja a friss szellőzést, a hőcserét, a hűtőközeg (gáz) visszahűtését, így kénytelen a kompresszor nagyobb nyomáson üzemelni, így jobban terhelődik a villamosmotor ami hajtja, és jobban terhelődik a kompresszor mechanikai elemi.

A Klíma karbantartás áraink az általunk telepített gépekre:

Alapdíj kiszállással 15000 Ft
Ezt meghaladó munkák esetén, pl:
-napon tönkrement szigetelés javítása,
-szerkezeti beavatkozások, hűtőközeg pótlás, alkatrész csere
-Különleges helyen elhelyezett kültéri egység
egyedi árajánlat alapján


Klímakarbantarási áraink nettó összegben értendőek, az Áfát nem tartalmazzák! Több berendezés karbantartására kérje egyedi ajánlatunkat ITT!

HETI AKCIÓ
Akciós klíma
CSAK
214.630 Ft

Akciós klíma
CSAK
214.630 Ft

Akciós klíma
CSAK
214.630 Ft
Megosztás a Facebook-on